• Wedstrijdverslag SV Colmschate JO19-2 – SV Helios JO19-2

   Afgelopen zaterdag 11 mei stond de wedstrijd tegen SV Colmschate JO19-2 op het programma. De mannen speelde om 13:15 op het sportpark van SV Colmschate. Om 12:00 uur kregen de mannen van Helios een melding binnen van voetbal.nl die als volgt was ( SV Colmschate- SV Helios 1-10 voor Helios).

  Helios leek al gewonnen te hebben voordat de wedstrijd was gespeeld.

  We verzamelden bij Colmschate om 12:30 uur en gingen met goede moed naar de uitwedstrijd bij Colmschate.

  We beginnen aan de warming up en komen er eigenlijk al meteen achter dat het een lastige wedstrijd gaat worden omdat het veld heel slecht is.

  Even later om 13:15 gaat de wedstrijd dan echt van start met in ons achterhoofd toch al de voorspelling van voetbal.nl 1-10 voor Helios.

  Helios begint zoals vaak niet goed aan de wedstrijd en krijgt in de 6e minuut al de 1-0 om de oren……. We weten ons echter goed in de wedstrijd te houden. In de 9e minuut stuurt Julian Jonker Melle Vaartjes diep en die weet het hoofd koel te houden en schiet de 1-1 binnen.

  Onze verdediging had wat moeite met het veld leek het wel en we krijgen in de 18e minuut de 2-1 om de oren.

  In de 25e minuut stoomt Midas Metz op langs de zijlijn en geeft een goede voorzet op Milan Tuinenga die kansloos over de bal heen maait, maar de bal komt recht voor Melle Vaartjes zijn voeten die de bal aanneemt en op goal schiet. Onze eigen speler Simon Voerman haalt de bal met een prachtige redding van de lijn ………………:)

  In de 35e minuut komt er iemand in bij Colmschate die in de 45e minuut net voor rust een bal van 25 meter strak in de kruising schiet. Hij heeft in ieder geval de quote van onze trainer Patrick Geijsen wel goed gehoord (Schiet eens een keer, misschien raak je hem verkeerd en maak je ene goal)

   De scheidsrechter fluit voor de rust met een stand van 1-3. Onze trainer Harm-Jan Bouwmeester is niet ontevreden over ons spel en hij heeft er nog vertrouwen in.

  Helios komt goed uit de kleedkamer en is goed aan het combineren alleen het wil nog niet lukken om tot een goed schot te komen. In de 63e minuut krijgen we dan de 4-1 tegen en is de wedstrijd wel gespeeld. 16 minuten later is het weer raak voor Colmschate en scoren ze zelfs de 5-1. Helios blijft voetballen en probeert er nog een leuke wedstrijd van te maken. Jesse Stokfleth speel Yorrick van Ittersum aan in zijn voeten en schreeuwt draai open. Yorrick van ittersum twijfelt niet en haalt zijn poot aan de bal vliegt richting de kruising alleen de keeper van Colmschate maakt een wereldredding.

  Milan Tuinenga probeert dan nog een omhaal te maken alleen mislukt dit weer .

  De scheidsrechter fluit af, Colmschate heeft met 5-1 gewonnen. De 1-10 voorspelling van voetbal.nl heeft helaas niet geholpen en Helios staat nog altijd 1e van onder.

  Volgende en tevens laatste competitie wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 18 mei thuis bij Helios tegen Fc RDC onze concurrent.

   

  De 3e helft hebben we goed gevierd met het kampioenschap van Helios 1

   

  Auteur: Milan Tuinenga