• Om 12:30 uur was er een heerlijke lunch geregeld door leider Hans voor de spelers en de staf. Met dank aan Bernadette en Ans om de tafel leuk aan te kleden. Met een goed gevulde buik konden onze jongens vervolgens aan de wekelijks teambespreking beginnen om vervolgens af te reizen naar Diepenveen.

Onder een stralend zonnetje met een graad of 8 à 9 traden de jongens van Helios vandaag aan tegen Diepenveen. Vandaag moest het dan toch echt gebeuren. De laatste competitiewedstrijd die men gewonnen had dateert alweer van 28 september 2019. Vandaag met drie punten terug naar Deventer was dan ook erg belangrijk en het liefst nog met mooi voetbal.

Als grensrechter hadden wij vandaag Hans, de vader van Thomas. Fijn Hans dat je, na een vervelende periode, weer op het veld kunt staan. En aan het vlaggen te zien ging het je goed af. Waarschijnlijk nog wel wat stijfjes na de wedstrijd?
    Op de bank namen, naast de trainers, ook Djuan, Bugra en Sem plaats. Zij mochten vanaf de bank toekijken hoe het de basiself verging de eerste helft. Helios begon meteen fel aan de aftrap. Toen een speler van Diepenveen de bal terugspeelde op de keeper zette Jesse meteen druk waardoor de keeper in het nauw kwam en er meteen een hoekschop voor Helios was. Deze leverde echter niets op. Het spel ging op en neer. Dan weer was Diepenveen aan de bal en dan weer Helios. In de 13e minuut kreeg Diepenveen twee hoekschoppen welke zij echter ook niet konden verzilveren. Nadat Joey in de 22e minuut onderuit werd gehaald kreeg Helios een vrije trap. De bal vloog echter over iedereen heen en leverde dus niets op. Wat opviel was dat Helios feller was dan in voorgaande wedstrijden. Men durfde de duels aan te gaan en strijdt te leveren.

Met een 0-0 floot de scheidsrechter voor de pauze. In kleedkamer wachtte een verfrissing en de ouders snelden naar de kantine voor een warme drank. Het getoonde spel toonde perspectief voor de 2e elftal. De opstelling was gewijzigd. Zo kwamen Bugra, Djuan en Sem in het veld voor Jesse, Romijn en Kyan. Het spel ging weer op en neer. De kansjes kwamen er aan.
    Zo kopte Sem in de 13e minuut na een voorzet van Joey nog tegen de paal en moest de keeper van Diepenveen met een uiterste krachtinspanning nog een bal over de lat tikken nadat Thomas met een hoge bal op goal schoot. Hierdoor kreeg Helios wel een hoekschop. Djuan nam de hoekschop. Deze kwam mooi voor de goal waardoor Sem de bal in kon koppen. 0-1.
    In de 19e minuut was daar een ingooi aan de rechterkant op de helft van Diepenveen. Nadat de bal bij Thomas kwam besloot hij een voorzet te wagen. Deze kwam voor het goal en Sem kon, met een duwtje in de rug bij de tegenstander, eenvoudig inkoppen. 0-2.
    In de 28e minuut moest Gijs voortijdig het veld verlaten wegens een blessure aan de rug/heup. Dit was het gevolg van een minder fraaie actie van een speler van de tegenstander.
    Hierdoor kwam Jesse weer het veld in. Sem veranderde van positie en ging achterin spelen. Drie minuten later kwam Kyan weer het veld in voor Nino. Onze jongens speelden richting het einde van de wedstrijd. Men ging zowaar een paar mooie combinaties aan. De duels werden veelal gewonnen. Omdat in de 33e minuut Tijn kramp kreeg, werd hij gewisseld voor Romijn. De jongens gaven niets weg. Diepenveen kreeg weinig kansen.
    In de 38e minuut kreeg Thomas de bal van Sem aangespeeld en kon Thomas mooi afronden en stond het zowaar 0-3. Diepenveen deed via een hoekschop nog wat terug en maakte 1-3.

Dit was tevens de eindstand. Men kon terugkijken op een leuke wedstrijd. De jongens waren feller en durfden eindelijk weer eens de duels aan te gaan. Met nog drie wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk.