• Helios sterker, maar verliest toch uit bij Enter Vooruit. Eindstand 1-0

  Je hebt van die wedstrijden, je bent 88 minuten de bovenliggende ploeg, de tegenstander komt twee keer in de eerste helft voor keeper Kreukniet en scoort in de 16e minuut de 1-0. Helios nam van het begin af aan het heft in handen en al gauw was duidelijk dat Enter Vooruit dat toeliet en de counter ging hanteren. Na 5 minuten was het keeper Kreukniet die de inzet van de vrijstaande speler nog kon tegenhouden, maar in de 16e minuut was het Job Voortman die op rechts vrij door kon stomen en vernietigend uit kon halen. 1-0.

  Daarna was het alleen Helios dat het spel bepaalde, en kreeg grote kansen via Glenn Kobussen, Sander Krijns en Jarno van de Bos om op gelijke hoogte te komen, maar hun inzet ging net naast of werd door de goed keepende Nijhof tegengehouden. De tweede helft speelde zich in het geheel op de helft van Enter Vooruit af. Helios voerde de druk aardig op, creëerde kans op kans. Eerst was het Sem thomassen die een grote kans kreeg, maar zijn inzet ging voorlangs. Even later kreeg Bastiaan Lieftink eindelijk de ruimte om uit te halen, maar zijn verwoestende schot kwam via onderkant lat op de lijn. Enter kwam hier goed weg en hanteerde alleen de lange bal. Overleven was het motto.

  Helios ging er vol voor, Fabian Put kwam in de spits, Sander kreeg nog een grote kans, maar ook deze ging er niet in. Je hebt van die wedstrijden, en zoals trainer Harry Decheiver na de wedstrijd zei,

  “ik kan mijn spelers niks verwijten” Behalve dat ze niet scoren.

  Helios was sinds de laatste wedstrijd voor de winterstop van de vorige competitie, nog ongeslagen.

  Volgende week speelt Helios, aanvang 15 uur tegen Hellendoorn.