• Helios 13-2 grote winnaar! En het publiek ook!

  Zaterdag 11 Mei 2024

  De spelers van Helios 13-2 traden aan tegen de nummer 9 van de competitie. Op sportpark ’t Hul, thuisdecor van V en L werden ze verwelkomt door de 13-1 JM.

  Helios, dat zich opmaakt voor een spannende apotheose van de competitie, stond 2e en kon met een overwinning wellicht klimmen naar de eerste plaats. Concurrenten Colmschate en RDC, respectievelijk nummer 1 en 5 troffen elkaar in een rechtstreeks duel. En met een gelijkspel of verlies kon Helios de lachende ‘’derde’’ zijn.

  Het zonnetje scheen en met bijna een volledig fitte selectie zou dit varkentje wel even gewassen worden. Maar zo liep het dus even niet. Waar Helios in de eerste fase zich naar een aantal grote kansen wist te spelen bleef de beloning verder uit. En zoals een van de oudste voetbalwetten beschrijft, als je hem zelf niet maakt dan….

  Via een aangeraakt schot viel de bal in het net achter de goed spelende keeper van Helios. En daar wisten onze toppers zich even niet overheen te zetten. Zelfs na de rust moesten ze zichzelf herpakken maar voordat dat gebeurde werd het zelfs nog 2-0.

  Waar de tweede treffer de genadeslag had kunnen zijn, werd het een startschot voor een ongelofelijke comeback. Het regende kansen met schoten en mooi uitgespeeld voetbal. De 2-1 en de 2-2 vielen vlug na elkaar en de jacht op de 2-3 werd geopend. Na hard werken kreeg Helios wat het verdiende. 3-2 einde wedstrijd.

  De spelers waren voldaan na een zwaarbevochte overwinning. Als kers op de taart speelden Colmschate en RDC gelijk waardoor Helios de koppositie kon innemen. Met nog twee spannende weken te gaan en alles in eigen hand kan Helios zich naar de titel spelen. Next up: WSV uit!