• Afgelopen zondag moest het dan toch écht gaan gebeuren. Ons zondag elftal Helios 2 gaat kampioen worden. De wedstrijd werd gespeeld om 10:00 uur op het hoofdveld van Helios en het beloofde een échte kampioenskraker te worden. De tegenstander van zondag was het jonge elftal van Schalkhaar 8!

   

  De opkomst van het publiek was enorm. Het is lang geleden dat de mannen van Helios 2 voor zoveel publiek hebben gespeeld. Het kampioenschap én het vele publiek doet helaas geen goed aan het voetbal. Na een aantal uitbraken van Schalkhaar was het Helios 2 die de score opende. Bjorn Groot Hulze scoorde de 1-0 en daarmee brak de wedstrijd open. 4 minuten later bracht Schalkhaar de wedstrijd op gelijke hoogte door de 1-1 binnen te schuiven.

   

  Het was te merken dat de spanning een rol speelde bij de mannen van Helios 2. Toch was het Helios die weer op voorsprong kwam. Een klutsbal die door de keeper van Schalkhaar werd weggewerkt belande voor het hoofd van Roald Boone. Roald deed wat hij moest doen en kopte de bal op knappe wijze in het doel! 2-1!!

   

  Richting het einde van de 1e helft was het Schalkhaar dat nog even aanzette. Door een knappe combinatie werd de gelijkmaker gemaakt in de 37 minuut. 2-2! De verbijstering en vermoeidheid bij Helios speelden snel partten en dit leidde zelfs tot een achterstand van 2-3 in de laatste minuut van de 1e helft. Met gebogen koppies naar de kleedkamer…

   

  In de rust was het aan de trainer John Kuis om op de nodige posities wissels toe te passen. Dit pakte gelijk in de 2e helft goed uit! Door hard werken en doorzettingsvermogen was het Niek Vloedgraven die namens Helios 2 de gelijkmaker wist binnen te prikken. 3-3! De spanning was volledig terug in de wedstrijd en dit was ook langs te kant te merken.

   

  10 minuten ná de gelijkmaker van Helios 2 was het tóch weer Schalkhaar die de voorspong nam in de wedstrijd. 3-4 en dit lijkt de doodsteek voor Helios te zijn!

   

  20 minuten lang gaat het spel heen & weer en worden er van beide kanten kansen gecreëerd en bij vlagen leuk voetbal. Via Danny van de Pieterman wist Helios 2 tóch nog de gelijkmaker te maken. 4-4 en iedereen langs de kant zou tekenen voor dit resultaat. Het zou ook de meeste terechte uitslag zijn van deze wedstrijd.

   

  In de laatste paar minuten van de wedstrijd was het tóch Helios dat nog een aantal grote kansen wist te creëren, maar helaas vonden deze (grote) kansen niet het net van de tegenstander. In de 90e minuut gaf de scheidsrechter aan dat er 3 minuten blessuretijd bij op wordt geteld. Helios probeert het nog, maar vindt nóg steeds het doel niet van Schalkhaar, maar in de slotseconden van de wedstrijd weet Helios tóch nog een corner af te dwingen…

   

  De bal wordt bij de cornervlag neergelegd door Roald Boone, vergezeld door Patrick Scharmin. Roald besluit de corner traditioneel te nemen en op hoop van zegen de bal in de 5 meter te laten komen. Dit lukte perfect en zéér ongelukkig komt de bal op de rug terecht van een speler van Schalkhaar. De bal belandt in het doel en de wedstrijd wordt direct afgefloten door de scheidsrechter. 5-4 voor Helios!!

   

  De gewisselde spelers in de duc-out vliegen het veld op om samen de overwinning en het kampioenschap te vieren! Het feest is losgebarsten en zal nog tot laat duren!!

   

  Namens de spelers & staf van Helios 2 willen wij al het publiek bedanken voor hun komst!