• Eindelijk was het zover, na maanden geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben was daar vandaag dan toch de aftrap van een nieuw seizoen. Over het hoe en waarom is al zoveel gepraat, dat ga ik dan ook niet meer doen.

De wedstrijd stond voor 10:30 uur, maar begon een paar minuten later.
    De selectie van Helios bestaat uit 15 jongens. Deze hebben we allemaal ook hard nodig omdat er nogal een aantal blessures zijn en waren. Zo zijn Tijn en Stefan vol met hun herstel bezig en mag Sem nog geen hele wedstrijd spelen.
    Zoals gezegd floot de scheidsrechter een paar minuten later voor de aftrap. Vooraf hoorde ik al dat Hattem een sterk elftal zou hebben. Hattem begon dan fanatiek met de aanval. Maar van een echte kans kwam het er niet van, mede door sterk optreden van onze verdedigingslinie. De eerste paar minuten ging het op en neer. Maar in de 3e minuut kreeg Djuan op het middenveld de bal aangespeeld. Djuan passte vervolgens de bal op de op links spelende Sem die vervolgens op de keeper kon afrennen en door de benen van de keeper de bal in de goal schoot. 1-0
    Hattem nam vervolgens het initiatief en kreeg zo in de 6e minuut een drietal hoekschoppen achter elkaar zonder hiervan te profiteren.
    Helios stond goed achterin en kon de bal wegwerken zonder dat Hattem echt gevaarlijk werd.
    In minuut negen kreeg Samuel de bal en schoot vervolgens op goal maar deze ging helaas naast.
    Een minuut later kreeg Hattem alweer een hoekschop. Maar werd er een overtreding gemaakt door een speler van Hattem op een speler van Helios. Helios mocht dan ook in eigen strafschopgebied een vrije trap nemen.
    Het spel ging snel op en neer en zo kreeg Hattem in de 12e minuut een vrije trap een paar meter buiten de 16 meter, maar deze bracht geen gevaar.
    Hattem bleef aandringen en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker maken. In minuut 12 kreeg de tegenstander alweer de zoveelste hoekschop. Maar deze werd netjes door Helios weggekopt.
    Vervolgens kreeg in minuut 18 Bastiaan de bal en zette over rechts het op een lopen. Het leek alsof de linkerverdediger van Hattem stil stond zo snel rende Bastiaan. Het resulteerde in een hoekschop voor Helios. Berke kreeg de bal en wilde even de keeper testen. Helaas voor hem kon de keeper het schot pareren.
    Hattem kwam regelmatig gevaarlijk via het middenveld in de richting van de goal van Helios. Ze hadden een aantal snelle spelers daar lopen waar Helios geen vat op kon krijgen.
    De nummer 8 van Hattem, kon zo zigzaggend overal door heen lopen zonder aangepakt te worden. Vervolgens waagde hij een schot maar daar stond onze sluitpost Sven en die maakte een mooie redding. Hattem was sterker op dat moment maar mistte de kansen.
    In de 36e minuut dacht onze eigen linkerverdediger Lars dat hij wel een gokje kon wagen en zette het op een lopen. Lars kwam heel ver en gaf een voorzet die helaas over de goal ging van de tegenstander.
    De 40 minuten waren al voorbij. Helios snakte naar een pauze. Toen floot de scheidsrechter, die vooral opviel doordat hij geen meter te veel liep, af voor de eerste helft.
    Waar Hattem in de dug-out bleef zochten de jongens van Helios inclusief staff de kamer op.
    De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Hattem zette weer aan maar kreeg geen echte kans mede door kordaat optreden van Helios.
    In de 3e minuut werd Bastiaan aan de rechterkant van het veld gevloerd, zeg maar tegen de grond gewerkt, door een speler van Hattem. Djuan ging achter de bal staan en besloot het op een schot te wagen. Helaas ging deze naast.
    In de negende minuut vocht Samuel zich mooi door de verdediging heen van Hattem en kon de bal nog net aantikken en op Sem spelen. Sem liep vervolgens op de keeper af en schoot vervolgens rechts langs de keeper de bal in de goal. 2-0
    Helios kreeg weinig kansen maar in tegenstelling tot Hattem benutte Helios ze wel.
    Hattem liet zich echter niet afschrikken en bleef de aanval zoeken. Dit siert de tegenstander. Ze lieten het koppie niet hangen maar ging op zoek naar een tegentreffer. En zo kon het gebeuren dat in minuut 10 van de tweede helft er een penalty kwam voor Hattem. Er zou een overtreding zijn geweest door een speler van Helios op een speler van Hattem.
    Maar we hadden onze sluitpost Sven nog! Maar de speler van Hattem die de penalty nam schoot hem keurig in de ander hoek in. 2-1
    In de 15e minuut waren daar twee wissel. Sem en Berke gingen eruit. En Joey en Jordy kwamen erin. Twee verse krachten.
    Het spel ging op en neer. Zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. Zo kregen beiden een aantal hoekschoppen. Maar brachten deze niets op. Maar in minuut 22 was daar dan toch de gelijkmaker. Hattem kreeg een hoekschop en verzilverde deze uiteindelijk in 2-2
    Delano kreeg ook nog eens een gele kaart.
    Nadat in de 26e minuut Djuan nog een vrije trap nam en de keeper van Hattem deze redde ging Hattem vol in de aanval. Ze roken bloed en wilden met de drie punten terug naar het plaatsje aan de IJssel. Hattem zette alles op de aanval. Helios was helaas niet bestand hiertegen en zo kon het gebeuren dat Hattem in minuut 32 de 2-3 kon maken.
    In de laatste minuut kreeg Hattem nog een vrije trap en kreeg Nino nog een gele kaart.
    Tenslotte floot de scheidsrechter af.
    Eindstand 2-3.
    Ondanks het tegenvallende resultaat was het een leuke wedstrijd om te zien. Onze jongens gaven weinig kansen weg. Maar creëerden ook niet veel kansen. Zoals uw verslaggever al vaker heeft gezegd: Soms moeten onze boys even met de ‘’botte’’ bijl erop gaan. Ik bedoel hiermee even dat extra beetje vechtlust. En het duel aangaan.
    Het is een goed elftal en de punten komen vanzelf. Volgens week wacht ons ZAC uit Zwolle.