• Vandaag stond de wedstrijd tegen Klarenbeek op het programma. Niet zoals gewoonlijk op het hoofdveld, maar dit keer op veld 4. Omdat er een aantal andere elftallen van Helios kampioen konden worden, kregen zij de eer om op het hoofdveld te spelen. En zo hoort het ook te zijn.

  De jongens van het vlaggenschip van JO onder de 17 mochten het proberen op gewoon gras. Zouden de graspollen omhoog schieten door het geraas van de jongens? Omstreeks 12:45 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Een aantal ouders stonden al vroeg langs het veld om maar een goed stekkie te hebben.
  De eerste paar minuten gebruikten beide teams om elkaar af te tasten. In de 11e minuut kreeg Klarenbeek de eerste goede kans. De spits kreeg de bal aangespeeld en rende op keeper Sven af. De spits waagde een schot maar Sven kon de bal goed pareren. Maar het gevaar was nog niet geweken en er volgde nog een grote kans voor Klarenbeek. Deze werd echter door goed verdedigend werk van Gijs teniet gedaan. Wat volgde was een sterkere periode van de gasten. Zoals al vaker door uw verslaggever gezegd is, oogde Helios niet geheel bij de les. Er werd niet genoeg druk uitgeoefend op de tegenstander. Men liet de tegenstander te gemakkelijk de bal rond spelen zonder tussenkomst van de blauwen.
  In de 22e minuut schoot Djuan nog op de goal van Klarenbeek maar zonder succes. In de 23e minuut had de sluitpost van Klarenbeek de bal. Deze wilde de bal naar een medestander schieten maar deed dit heel slordig waardoor Romijn de bal konden onderscheppen. Met wat gepingel langs de tegenstanders bracht Romijn zichzelf in een mooie scoringspositie en rondde heel mooi af. 0-1
  Lang kon Helios echter niet genieten van deze voorsprong want 3 minuten later stond de stand alweer gelijk. Door niet goed verdedigend werk kwam de bal zomaar bij een speler van Klarenbeek en kon deze gemakkelijk afronden.
  Omdat Helios nog geen VAR mogelijkheden heeft kon er niet terug worden gekeken of het toch niet buitenspel was. Stand 1-1
  In de 30e minuut was daar weer een aanval van Klarenbeek. De bal werd dit keer na een actie op goal geschoten maar raakte de lat. De bal werd vervolgens door een andere speler van de tegenstander in de touwen gekopt. Maar daar was onze goed oplettende grensrechter Hans die vlagde voor buitenspel. Hierop floot de scheidsrechter en bleef het 1-1
  Kreeg Helios dan geen kansen? Jawel, want in de 37e minuut was daar een aanval over links van Helios, de keeper van Klarenbeek kwam wel heel erg ver uit zijn goal. Sem kon de keeper voorblijven en rende op de goal af, maar besloot de bal met een gericht schot in het doel te schieten. Maar helaas voor Helios stond daar een speler van Klarenbeek, die de bal van de doellijn kon halen.
  Hier had de aanvoerder van Helios meer uit moeten halen.
  Vervolgens kreeg Joey in de 39e minuut nog een kans maar schoot de bal helaas hoog over. In de laatste minuut van de eerste helft mocht Djuan nog een vrije trap net buiten het strafschop gebied nemen. Maar de keeper lette goed op en zorgde dat beide teams met een gelijke stand de kleedkamer in gingen.

  Beide teams namen in de kleedkamer hun strategie onder de loep en de ouders genoten van een warme drank. Een kleine 15 minuten later werd er weer afgetrapt voor de tweede helft. Uw verslaggever had niet goed opgelet wie er allemaal werden gewisseld, maar zag wel Romijn en Xander op de bank zitten.
  Het spel ging weer op en neer. In de 15e minuut was daar een aanval van Klarenbeek maar redde Sven. Doordat Klarenbeek in de 17e minuut zwak uit verdedigde kreeg Sem een grote kans maar de bal ging naast. De eerste gele kaart werd uitgedeeld aan Klarenbeek door een te harde teckel op een Heliosspeler.
  Klarenbeek begon aan te dringen, zoals vaker in het seizoen miste Helios het vermogen om het spel om te draaien. Het oogde niet scherp genoeg. Ballen die aangespeeld werden kwamen niet aan bij een medespeler omdat de tegenstanders de ballen konden onderscheppen. Zo kon het gebeuren dat door geklungel in de defensie van Helios de tegenstander op voorsprong kwam. 1-2
  Helios moest aan de bak wilde het nog een resultaat behalen. In de 39e minuut was daar de bevrijding. Bugra werd onderuit gehaald in het strafschop gebied van de tegenstander. Penalty… besloot de scheidsrechter. Sem, de aanvoerder nam zijn verantwoordelijkheid en ging aan achter de bal staan. De keeper van Klarenbeek had waarschijnlijk de finale van het EK 88 bekeken want hij besloot een paar keer naar de stip te lopen in de hoop Sem van zijn concentratie te brengen. Zelfs de scheidsrechter deed hieraan mee door een paar keer de aanvoerder van Helios er op te wijzen dat de bal toch echt niet goed lag. Maar uiteindelijk mocht de strafschop genomen worden. Met een aanloop schoot Sem de bal rechts van de keeper hoog in de touwen. 2-2
  Deze gelijke stand moest dan maar vastgehouden worden. Zo lang was er niet meer te spelen. Maar de voetbalwetten zijn onverbiddelijk. The Game isn’t over till it’s over!! Doordat Helios wederom niet goed bij les was kon het gebeuren dat Klarenbeek over rechts nog een aanval kon plaatsen. Deze bal werd door een speler van Klarenbeek voor het goal gebracht en kon uiteindelijk afgemaakt worden door Klarenbeek 2-3

  Helaas, er konden geen punten meegenomen worden de kleedkamer in.
  Waar de jongens van Klarenbeek van blijdschap elkaar in de armen vlogen dropen de jongens van Helios teleurgesteld af.
  De jongens hebben een wijze les geleerd vandaag. Totdat het laatste fluitsignaal klinkt moet er gestreden worden voor elke bal. Maar dit begint al in de kleedkamer. De focus moet er zijn. Tijdens de wedstrijd kan en mag men niet verslappen. Men moet voor elke bal gaan. Nauwkeurig de bal inpassen naar een medestander. En ook heel belangrijk…. Om je heen kijken. Waar staat een medespeler en waar kan ik de bal kwijt.
  Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Teuge is dan de gastheer. Een week de tijd om goed te trainen en een laatste goede wedstrijd op de mat te leggen. De laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2019.