• Vandaag speelden we uit, voor ons op een laat tijdstip van 14.00 uur, in en tegen het plaatselijke Ruurlo. De trainer was vandaag afwezig dus werden de honneurs waargenomen door Stefan en René en natuurlijk ons altijd eerlijke (niet altijd op tijd wakkere ) grensje Ditzel. De bank werd gevormd door Julian en Levi v. G., Levi S. was afwezig vandaag .

Om aan kop te blijven telde vandaag maar 1 ding en dat waren de 3 punten. De ouders en uw verslaggever werd voor de wedstrijd ingefluisterd dat de warming-up niet echt scherp was en dat er heel wat moest veranderen aan de wedstrijdinstelling mochten de 3 punten terug mee naar Deventer gaan. Dit zullen de interim trainers ook gezien hebben en zij zullen de boys nog op scherp gezet hebben, want ze kwamen furieus uit de kleedkamer; na 2 minuten kwam de overwinning al niet meer in gevaar, maar werd het de vraag hoe groot zou deze worden. De eerste goal na 2 minuten was misschien wel de mooiste van alle goals vandaag. Stephan pakte de bal af op het middenveld, speelde Jordi aan, die zag Sem B. diep gaan en die gaf geweldig voor. Met een vliegende high kick kwam de toegesnelde Stephan op de juiste plek aan en zo stond de 0-1 op het scorebord. De minuten die volgden waren saai en 1-richting verkeer, maar de keeper van Ruurlo redde keer op keer. In de 14e minuut was het eindelijk pas weer raak door een mooie steekpass van Samuel de 16-meter in op Stephan. Die zag Bastiaan en tikte de 0-2 binnen. De aanvalsgolven bleven maar komen van Helios, wat resulteerde in de 0-3 in de 20e minuut van Berke: mooi schot geplaatst binnenkant voet, binnenkant paal en kansloos voor de keeper. Bastiaan nam de 0-4 voor zijn rekening met een geweldige poeier in de verre hoek en de 0-5 kwam ook nog op het bord door Sem B., voordat er 26 minuten gespeeld waren. Wat volgde waren slordige aanvallen omdat iedereen wilde scoren op dat moment. De verdedigers en Lars hadden vandaag niet veel te doen, al kwamen ze door het vele balbezit genoeg aan de bal, want de eerste helft leek meer op een grote afmaak oefening (waar er ook nog genoeg faalden) dan op een wedstrijd om bovenin mee te blijven doen. In de rust was een wissel in de maak: Levi v. G. kwam erin en Marek ging eruit.

De 2e helft bleef Helios maar aanvallen wat wederom resulteerde in kans op kans. In de 38e minuut was het alweer raak , de 0-6 kwam op het bord door Bastiaan. Er volgden schoten en kansen voor Jordi, Samuel, Sem en Stephan, maar zij stuitten keer op keer op de keeper. In de 46e minuut volgde een corner genomen door Jordi op het hoofd van Stephan, die verlengde op Samuel en die knikte binnen: de 0-7. Het vervolg werd door Helios steeds slordiger uitgespeeld. De 0-8 door Samuel werd ingeleid door de kleinste van het veld, Julian, die net een centimeter te kort kwam om de bal binnen te koppen, waardoor de bal voor Samuels voeten kwam en die hem droog inschoot. De 57e minuut was voor Bastiaan, die diep werd gestuurd door Berke en 2 man uit kapte en droog in de korte hoek binnen schoot: de 0-9 kwam op het scorebord. De aanwezige ouders waren benieuwd hoever het scorebord zou gaan want volgens de geleerden stonden de getallen te dicht op elkaar en kon de 10 niet gemaakt worden. De jongens wilden wel meewerken maar uiteindelijk bleef de keeper van Ruurlo zijn mannetje staan en dacht: wat er ook gebeurt … die 10e komt er niet. Uiteindelijk werden we uit de droom geholpen en floot de scheidsrechter af. Zo bleven we steken op 0-9 en bleef het mysterie bestaan van het scorebord.

Op naar de komende 2 weken een thuiswedstrijd waar grote stappen gezet kunnen worden richting kampioenschap.