• In Memoriam Jan Broekman, 73 jaar lid van SV Helios

Ons bereikte het droevige bericht dat Jan Broekman, 73 jaar lid van onze vereniging, op 89 jarige leeftijd is overleden.

Jan Broekman is geboren op 1 mei 1931 en is in 1947 lid geworden van toen nog RKSV Helios. Als A-speler werd Jan via ballotage, “je werd niet zomaar jeugdleider” leider van een pupsteam.

Vanaf het begin was Jan wedstrijdsecretaris en lid van het jeugdbestuur. Daarnaast floot Jan elke zaterdag ook wedstrijden. Behaalde als eerste een leidersdiploma bij de N.K.S. (Nederlandse Katholieke sportfederatie)

Jan heeft dat 25 jaar onafgebroken gedaan en stopte in 1975 als wedstrijdsecretaris.

Dat wil niet zeggen dat Jan niets meer deed bij Helios. Hij was mede initiatiefnemer van het luilakkentoernooi dat voor het eerst op 5 juni 1971 werd gehouden.

Naast al deze werkzaamheden was Jan ook een belangrijke vrijwilliger voor de zomerkampen van de pups. Liederholt, Barchem, Groenlo, Ommen.

Tot vorig seizoen was Jan nog steeds aanwezig bij de wedstrijden van ons 1e.

Kwam zo nu en dan, op een mooie vrijdagmorgen,  plotseling met zijn scootmobiel van Ludgerus naar Colmschate-Zuid, “even controleren of jullie als onderhoudsteam nog wat doen”.

Jan is rustig ingeslapen en wij wensen de familie veel sterkte de komende tijd.

Bestuur SV Helios