• Het is niet altijd feest!

  Juventa ’12 uit Wierden was vandaag de tegenstander van de kersverse kampioen SV Helios.

  Helios werd netjes onthaald met erehaag en een bos bloemen. Juventa moest winnen om de directe degradatie te ontlopen en uiteindelijk won Juventa gelukkig met 2-1. Daardoor ontliepen zij directe degradatie maar moeten wel spelen in de nacompetitie.

  Helios startte zonder de geblesseerde Jeray Galanggadjir en de geschorste Jarno van den Bos. En keeper Kreukniet werd vervangen door Justin Middendorp. Justin had zonder te spelen het hele seizoen wissel gestaan (ook een mega prestatie in het kader van het groepsbelang en NIET onbelangrijk, chapeau daarvoor!).

  Helios was een week na het behalen van het kampioenschap in de eerste helft geen schim van het team wat vorige week Blauwwit’66 met 6-0 van de mat veegde. Helios had wel veel balbezit maar was zeer slordig in de opbouw. In de 15e minuut kwam Juventa op voorsprong nadat Luk Scharphof, na een mislukte aanval van Helios, diep werd aangespeeld en snel als hij was zowel Roy Smeitink en keeper Justin Middendorp kansloos liet, 1-0.

  Helios ploeterde verder en kreeg pas in de 36 ste minuut een kans om te scoren maar Sander Krijns kopte over. Na rust kwam Helios na 10 minuten op gang. Er werd beter gecombineerd en Juventa kon niet anders dan massaal verdedigen. In de 63ste minuut kwam Sander Krijns op links goed door en zijn voorzet op maat kon niet bij de 2e paal worden gemist door Jarmo van ’t Hof 1-1.

  De druk op Juventa werd groter en groter. Fabian Put ging door op links en zijn voorzet werd door Sander Krijns net over gekopt. In 68ste minuut trekt Hettinga naar binnen en zijn inzet komt tegen de paal. Twee minuten later schiet Hettinga keihard tegen de beide vuisten van de keeper van Juventa, en kopte de ingevallen Wennink vlak voor het doel te zacht in.

  Ook Juventa liet zich niet onbetuigd en krijgt in de 79 ste minuut een grote kans die hoog over gaat. Toch is het wachten op de winnende goal van Helios, de druk werd groter en groter maar na een lange trap naar voren verkijkt Mike Gerritsen zich op de bal en brengt Sven Blankensteijn in de gelegenheid om keeper Middendorp te passeren. 2-1.

  Daarna probeert Helios de 2-2 te scoren maar liep tegen een muur van spelers. In de laatste minuten werd Sander Krijns hard onderuitgehaald, waarvoor Daan Woolderink zijn tweede gele kaart incasseerde, dus rood.

  Volgende week speelt Helios thuis tegen Enter Vooruit. Voor Enter een belangrijke wedstrijd. Helios moet nog wat rechtzetten want verloor in Enter met 1-0.

   

  PS> Blijkbaar was de focus van vader alleen op zijn zoon die voor zijn ogen de voorlopig laatste wedstrijd in het eerste speelde, vandaar 2 foto's met Mike in beeld, het is helaas niet anders, haha!