• Op papier, zou je zeggen, geen moeilijke wedstrijd. Spelen tegen de onderste met maar 8 punten zou geen probleem moeten zijn. Maar ja, ook vorig jaar gingen we met 6-5 de bietenbrug op. Men was gewaarschuwd zou je denken.

Het eerste half uur zag het ook daar naar uit. Binnen vier minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Na een doorbraak van Djeremy Waslander op links, met zijn voorzet kwam de bal op de elfmeter bij Ijen Bruinsman. Hij zag zijn schot geblokkeerd door twee spelers van KCVO. De attente Waslander wist daar wel raad mee en schoot onberispelijk in, 0-1.

SV Helios ging door, maar de vele aanvallen over rechts werden slordig afgewerkt; de voorzetten van Roald Boone waren te slap. Uiteraard speelde de wind zijn woordje mee, maar dat gold voor beide partijen. SV Helios werd steeds slordiger in de eerste helft. Combinaties lukten niet meer, veel balverlies en vooral onrust sloop in de groep. KCVO werd daardoor eigenlijk in een zetel geholpen, kwam steeds meer uit haar schulp en creëerde de eerste kansjes. Helios was gewaarschuwd. In de 42e minuut werd het 1-1.
    Je voelde het aankomen, KCVO ging er vol voor. De lange verdediger van KCVO was eerder bij de bal dan de uitgekomen Joël de Jonge. 1-1. Tevens de ruststand.

SV Helios kwam gewaarschuwd de kleedkamer uit. Maar kreeg in de 47e minuut al een penalty tegen. De bal kwam bij Bas Dijkhuis van de voet tegen zijn arm, maar de genomen penalty werd op een prachtige manier door Joël gestopt. In de 52e minuut kwam Helios bijna weer op voorsprong, maar de inzet van Bas Dijkhuis, na een voorzet van Djeremy ging net naast. SV Helios ging verder met het slordige en onrustige spel. Kreeg enkele kansjes, maar creëerde verder weinig. KCVO, die de punten hard nodig had, rook bloed. In de 77e minuut kwamen ze op voorsprong maar de scheidsrechter nam op aangeven van de grensrechter, Ruben den Hertog, zijn besluit terug en zo bleef het nog 1-1.

KCVO wilde meer, had de drie punten hard nodig, en kreeg ook meer. In de 86e minuut kreeg Yilmaz op de achterlijn de bal niet goed weg en daar wisten ze bij KCVO wel raad mee. 2-1. Op inzet een verdiende overwinning voor de hekkensluiter. Maar een absoluut onnodige nederlaag.

SV Helios blijft maar moeite houden met uitwedstrijden. Op 24 maart spelen ze weer een uitwedstrijd in Vaassen maar dan tegen de buurman van KCVO, SV Vaassen.