• Vandaag stond dan de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 op het programma. Daar waar onze jongens voor des keizers baard speelden, stond er voor de tegenstander veel op het spel. Teuge kon nog kampioen worden. Dan moesten de twee resterende wedstrijden ten eerste gewonnen worden en dan ook nog met een doelsaldo van minimaal 11.

Gijs, Bughra en Kyan begonnen op de bank. Omstreeks 12:30 uur was de aftrap. Helios won de toss en mocht beginnen met de aftrap. Teuge begon furieus en kreeg al binnen een paar minuten een aantal grote kansen. In de 6e minuut was daar voor Helios het eerste schot op de goal van de tegenstander.
    Maar Teuge was veel sterker en in de 14e minuut was daar een aanval over rechts voor Teuge. Er stonden twee spelers van Teuge frank en vrij. Een speler van Teuge rende op Sven af. Sven kon twee ballen achter elkaar nog knap tegen houden maar een derde bal was niet meer te doen. 1-0

Helios kon de bal maar niet in bezit houden. Het combinatievoetbal, waar de jongens het normaal gesproken van moeten hebben zat er niet in. Ook de scheidsrechter werkte niet mee. Zo was er een aanval over rechts van Helios maar werd Thomas op onrechtmatige wijze naar de grond gewerkt. Iedereen zag dat, alleen de arbiter was een andere mening toegedaan. Daar waar minimaal een vrije trap op z’n plaats was bleef dit onbestraft. Kort daarna werd er weer een speler op hardhandige wijze onderuit geschoffeld. Dit keer was Djuan het slachtoffer. Maar ook deze keer bleef dit onbestraft.
    Er kwamen wat kleine kansjes voor Helios, maar zonder resultaat. In de 33e minuut was er een aanval van Teuge. En waar Helios verzaakte om te scoren deed Teuge dit wel. 2-0
    Maar snel daarna maakte Helios de aansluittreffer. Romijn verschalkte op het middenveld de bal en deze kon naar Sem spelen. Sem rende vervolgens over de linker kant en besloot tot een schot op het goal van Teuge. De bal ging vervolgens via de rechter doelpaal over de doellijn. 2-1
    In de 40e minuut was daar nog een goede kans voor Teuge maar door een hele mooie redding van Sven bleef het 2-1
    De scheidsrechter floot vervolgens voor de pauze. Er was genoeg om in de kleedkamer over te praten.
    De ouders zochten de warmte in de kantine op en de wisselspelers gingen zich warm lopen.

In de 2e helft namen Lars, Romijn (met een grote nagelblessure!!!) en Tijn plaats op de bank.
    Zoals Teuge de wedstrijd begon deden zij dat nu weer. Helios begon wederom slap. Er werd geen druk gezet op de tegenstander. Duels werden matig aangegaan en men kon de bal niet rondspelen of er zat weer een speler van Teuge tussen. Zo kon het gebeuren dat Teuge met een aanval bezig was, terwijl de blauwen uit Deventer dit geen halt toeriepen. Er kwam een voorzet waarbij vervolgens een speler van Teuge eenvoudig zijn hoofd tegen kon zetten en de bal over keeper Sven vloog het goal in. 3-1
    Vervolgens kon Teuge eenvoudig de wedstrijd uit spelen. Helios was niet bij machte om nog een kans te creëren. Het hoogtepunt, als men al kon spreken over een hoogtepunt, was aan het einde van de wedstrijd. Na een overtreding op een speler van Teuge ontstond er een opstootje met als gevolg dat er zowel een speler van Teuge als van ons voortijdig het veld mochten verlaten om 10 minuten op adem te komen. Dit was echter niet nodig want snel daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De competitie zit erop. Met een negende plaats in de einstand doet Helios zichzelf veel te kort. Dit is niet de plek waar Helios zou moeten staan. En misschien is het juist wel een goede weergave. De jongens van Helios JO17-1
    zullen in 2020 aan de bak moeten. Wil men resultaat boeken moet men voor elke bal vechten, duels durven aangaan (uw verslaggever zegt dit zowat in elk wedstrijdverslag) en het kopje niet laten hangen. Gelukkig is daar een winterstop waar de batterijen kunnen worden op geladen. Vanachter de laptop wens ik u alvast een gezond en sportief 2020.