• De titel voor het verslag had ik al voor aanvang van de wedstrijd bedacht. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kon ik wel voorspellen dat, wat de uitslag ook zou zijn, het een dag later wel zou gaan stormen. Maar of dit ook letterlijk in deze wedstrijd van onze jongens zou gebeuren was natuurlijk afwachten.

Na een week eerder de competitie op een prettige manier te zijn begonnen door een uitwinst bij Schalkhaar, stond vandaag de wedstrijd tegen Robur op het programma.
    Ik neem de vrijheid om, als het over de tegenstander gaat, alleen het woord Robur te gebruiken, anders wordt het wel een heel lang verhaal met een zo’n lange clubnaam.

Helios had geen geheel fitte selectie. Kyan en Tijn waren geblesseerd en namen plaats op de bank. We hadden een nieuwe grensrechter die uw verslaggever nog niet eerder had gezien.
    Klokslag 10:45 uur werd er gefloten voor de aftrap. Helios wilde op goede voet doorgaan en Robur moest, na het verlies van afgelopen week, aan de bak, wilde het aansluiting houden bij de rest.
    De eerste tien minuten had Helios het initiatief en was Robur de baas. Zo was er in de 4e minuut een vrije trap welke op een paar meter van het strafschopgebied genomen werd door Djuan. Helaas voor Helios vloog de bal langs de rechter doelpaal. De verdediging van Helios stond goed en durfde vooruit te voetballen.
    Naarmate de wedstrijd vorderde nam Robur het initiatief over van Helios. Helios werd onrustig in het spel. Waar Helios het moet hebben van positiespel en snel omschakelen werden de jongens onrustig. Dit was ook te danken aan de tegenstander. Bij elke beslissing van de scheidsrechter werd er commentaar door Robur geleverd. Zo was er een ingooi van Robur, welke direct naar de eigen keeper werd gespeeld, waarna de sluitpost de bal besloot op de vangen in de handen. Zelfs uw verslaggever had even niet in de gaten dat dit niet mocht. Het gevolg was dat de hele selectie van Robur inclusief de eigen grensrechter het op de scheidsrechter had voorzien. Maar Helios mocht een vrije trap nemen in het strafschopgebied. Het resultaat was echter niet bevredigend.

Omdat Helios slordiger werd in het eigen spel kreeg Robur in de 21e minuut meteen loon naar werken. Op het middenveld veroverde Robur de bal op Helios waarna er een pass kwam over rechts. Hierbij verslikte de linker verdediger van Helios zich op de bal waarna er een voorzet kwam, die in eerste instantie nog tegengehouden kon worden door Sven maar in de rebound ingetikt kon worden door een Robur speler. 0-1
    Helios moest aan de bak. Na een aantal kansjes over en weer kreeg Romijn de bal aangespeeld en besloot na een korte sprint op goal te schieten. Via een tegenstander vloog de bal achter de keeper van Robur. De stand was weer recht getrokken. 1-1
    In de 35e minuut veroverde Romijn de bal en besloot tot een pass vanaf de rechterzijde van het veld van de tegenstander naar Sem die op links stond. Sem nam de bal aan en besloot in het strafschopgebied van de tegenstander tot een schot. De bal ging diagonaal langs de keeper en raakt het net. 2-1
    Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor de rust.

Jesse ging eruit en Bughra mocht zijn opwachting maken voor de tweede helft.
    Helios moet gedacht hebben dat Robur voor rust aan het wankelen was want de jongens begonnen meteen voortvarend. Nadat Xander nog een schot waagde op het goal van de tegenstander was daar in de 2e minuut Sem die ver op de helft van de tegenstander de bal veroverde en het strafschop gebied inging. Na een mooie schouderduw, waarbij de tegenstander nog net niet buiten de lijnen vloog kon Sem de 3-1 maken.
    Amper een minuut later kreeg Djuan de bal aangespeeld. Hij kwam, zag en overwon…Hij nam de bal aan, keek naar keeper van de tegenstander en schoot de bal met gevoel richting de keeper. De bal vloog over de keeper en zo werd het op een schitterende wijze 4-1.

De tegenstander was geknakt. Robur gaf het op en Helios kreeg legio kansen. Zo kreeg Lars in de 13e minuut de bal en schoot half om half op het goal. Mede door gepruts van de keeper werd het zo 5-1.
    In de 17e minuut was daar weer een aanval van Helios. Helios rook bloed en wilde het doelsaldo verder opvoeren. Sem kreeg in het strafschopgebied de bal aangespeeld, draaide weg van de tegenstander en maakte de 7-1.
    Na wat rushes van Joey die helaas niets opleverden werd er veelvuldig door Helios aangevallen.
    Gedurende de 2e helft waarin er gewisseld werd met spelers maakte Helios er een leuk slotakkoord van. De ene aanval volgde op de andere. In de 40e minuut was daar tenslotte Djuan die de eindstand bepaalde op 8-1.

Wat komen gaat is bijna een maand geen competitie in verband met vakantie e.d.
    Maar Helios heeft nog wel een aantal oefenwedstrijden op het programma staan.