• Het damesvoetbal heeft de afgelopen jaren een flinke spurt gemaakt. Met als gevolg dat er ook regionale elftallen zijn ontstaan met de talenten in het damesvoetbal. Zo ook TTR! Dit is een talententeam uit de Reggestreek waarin talentvolle meiden de kans krijgen om met andere gelijkwaardigen te voetballen. Op zondag 12 november heeft het JO13-1 het opgenomen tegen TTR MO13/14 op het terrein van SVI in Zwolle.

   

  DE WEDSTRIJDOPZET

  Voor deze wedstrijd was er afgesproken dat we 3x25 minuten spelen. Dit geeft mooi de kans om eens wat te wisselen met posities en om bepaalde manieren van voetbal te oefenen.

   

  DE EERSTE 25 MINUTEN

  In het eerste deel van de wedstrijd begon Helios JO13-1 goed aan de wedstrijd! Fysiek werd er niet ingehouden en de druk vooruit was goed! Dit resulteerde na 5 minuten al in de 1-0 voor Helios. Een goede steekpass van Ibrahim zette Giano 1 op 1 met de keeper en Giano schoot de bal zakelijk in de hoek. De 2-0 kwam ook uit een goed drukmoment van Helios. Armin veroverde de bal op het middenveld en ook hij gaf een uitstekende pass op onze spits Giano. Wederom een goede afronding!

   

  DE 2e 25 MINUTEN

  Zowel de meiden van TTR en Helios hebben in de 5 minuten pauze wat wissels doorgevoerd. In deze 25 minuten hebben de meiden van TTR de rug gerecht en beginnen ook met druk zetten op onze verdediging. Snelle buitenspeelsters en een sterke spits zorgden naar 15 minuten al snel voor de 1-2 en 2-2. Helios wist zich even geen raad en de jongens waren in deze fase van de wedstrijd het even kwijt. Veel gemopper op elkaar en veel spelers die uit positie gingen voetballen. Vlak voor het volgende rustsignaal maakten de meiden van TTR de 2-3.

   

  Met lood in de schoenen weer in de rust melden bij de trainers…

   

  DE LAATSTE 25 MINUTEN

  De trainers hebben de jongens even flink moeten toespreken en ze de taak meegegeven om positief te zijn naar elkaar en te spelen op de helft van TTR. Hoog druk zetten dus. Helaas resulteerde dit niet direct in een doelpunt voor Helios, maar scoorde TTR vanuit een hoekschop! 2-4. Helios gaf de moed gelukkig niet op en kwam al snel weer op 3-4 door goed druk zetten van Ibrahim dit zelf met punt van de schoen de bal langs de keeper schoof!

   

  De wedstrijd bleef spannend en in de volgende 10 minuten bleef het heen en weer gaan. Om nog een gelijkspel te forceren is Helios 1 op 1 gaan spelen achterin. Dit pakte helaas niet helemaal goed uit, want de snelle linksbuiten van TTR ging een paar minuten later op onze ‘inval’ keeper Patrick af. 3-5.

   

  Vlak voor het einde had Daan nog een prachtig cadeautje voor ons in petto. Een vrije trap van +\-25 meter schoot hij prachtig binnen. 4-5! Helaas voor Helios viel deze prachtige goal te laat en konden we geen gelijkspel meer forceren. De eindstand is bepaald op 4-5.

   

  Toch was deze oefenwedstrijd een wedstrijd waar we enorm veel geleerd hebben, geprobeerd hebben en plezier hebben gehaald uit het spel!

   

  We hebben afgesproken in het voorjaar nóg een wedstrijd te organiseren. Wellicht dan in het Erve Asito stadion van Heracles! Dat zou een mooie ambiance zijn!