• De titel zegt het al, Helios kreeg te weinig en staat na 80 minuten helaas met lege handen. Een verslag als aftrap van de trainer. Na 5 wedstrijden met winst stonden we plots bovenaan en speelden we gisteren voor het kampioenschap bij Sportclub Deventer. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we dat op voorhand allemaal niet verwacht hadden, maar als je daar eenmaal staat dan wil je winnen ook! En aan de support heeft het niet gelegen, zoals (bijna) gewoonlijk waren er velen van Helios!

    Helios begon onwennig en een tikkeltje onzeker aan de wedstrijd, was het dan toch de spanning? Na een kwartier spelen kwamen we niet geheel onverdiend op 1-0 achterstand door een mooie actie van de beste speler aan de kant van Sportclub Deventer, al maakten we het hem ook niet erg moeilijk. Een tegenslag voor de jongens in het blauw, maar wel een wake up call! Daarna kwamen de jongens steeds beter in het spel wat leidde tot een aantal kleine kansen met een kopbal van Thijn als grootste kans net naast het doel. Rust, 1-0. Aan de thee en om de druk wat op te voeren gingen we naar 3 spitsen met als opdracht opzoek naar de aansluitingstreffer! Want een gelijkspel zou waarschijnlijk ook genoeg zijn voor een......

    Helios begon sterk aan de 2e helft en kreeg Sportclub aan het wankelen, de 2e helft was duidelijk een ander beeld als de 1e. Het was Helios dat opzoek ging naar een goal en Sportclub dat probeerde tegen te houden. Voorzetten via de zijkanten zorgden voor gevaar in de 16 van de tegenstander met een aantal kopkansen. Maar helaas net naast, over of op de keeper. Het zat Helios niet mee! Met nog enkele minuten op de klok stuurden we ook Matthijs mee naar voren, in de hoop dat hij toch een keer goed zou vallen, maar helaas dat gebeurde niet. Ontzettend jammer, want een gelijkspel was zeker op zijn plaats geweest maar ook dat hoort er soms bij. En voor de vele toeschouwers een spannende fysieke pot om te zien, waar de jongens weinig te verwijten valt.

    MAAR HET KAN NOG STEEDS!

    Volgende week spelen we de laatste wedstrijd in de hoofdklasse thuis tegen WVF JO17-1, waar nog heel veel te winnen valt. In theorie kunnen WVF en Helios nog kampioen worden als Sportclub Deventer verliest bij Lemelerveld, maar het belangrijkste voor nu is winst volgende week want bij een overwinning lijkt de kans groot op divisie voor Helios. En uiteindelijk worden we beter van sterke tegenstanders met veel weerstand. We gaan ons nog een keer maximaal opladen voor de winterstop en zullen er alles aan doen om de kater van gisteren weg te spoelen. We gaan het zien, tot volgende week bij Helios.