• Na het onnodige en ongelukkige verlies van vorige week bij en tegen Enter Vooruit, verliest Helios opnieuw en nu de thuiswedstrijd tegen vv Hellendoorn.

Hellendoorn uit werd een gelijk spel (2-2), na lange tijd op 0-2 voor te hebben gestaan.

Hellendoorn werd ervaren als een goed voetballende ploeg en dat bleek ook nu weer het geval te zijn. Van het begin af aan liet Hellendoorn zien, mee te willen voetballen en ontwikkelde zich een open strijd. Eerst was het Hellendoorn wat op de deur klopte en in de 5e minuut kreeg Glenn Kobussen de eerste kans voor Helios, maar zijn inzet ging net naast. Lange tijd kwamen beide partijen door goed verdedigen niet meer gevaarlijk in het 16 meter gebied. Pas in de 24 ste minuut was het Bastiaan Lieftink die door kon breken, maar in plaats van zelf te schieten, de bal opzij legde voor de  opkomende Dennis Hettinga. Daar deze echter te kort was, kon de bal worden onderschept door de laatste man van Hellendoorn. Helios werd in deze periode gevaarlijker en via Sander Krijns en Glen Kobussen creëerde het enkele kansen maar hun inzet ging net voorbij of over.

In de 44 ste minuut werd een lange bal van Fabian Put door de verdediger van Hellendoorn verkeerd ingeschat en kon Bastiaan Lieftink alleen doorgaan op de keeper, passeerde hem en rondde het mooi af 1-0. Echter nog geen minuut later verloor Sander Krijns de bal op het middenveld en maakte Hellendoorn uit deze aanval simpel de 1-1.

Vlak voor rust probeerde Bastiaan Lieftink een inzet van de laatste man van Hellendoorn te blokkeren, dat was zijn laatste inzet, want Bastiaan ging met een zware enkelblessure van het veld.

De fysieke problemen bij Helios namen hierdoor nog meer toe. Door de voorjaarsvakantie misten we Mike Gerritsen en Jarmo van ’t Hof al en oogden een aantal spelers niet meer al te fris. Hopelijk sluiten de eerste 2 de komende week weer aan.

De tweede helft begon dramatisch voor Helios. Hellendoorn kreeg in de 46 ste minuut een vrije trap, en scoorde hieruit de 1-2 met een kopbal. Helios voerde de druk vervolgens op en kreeg meerdere kansen via Glen Kobussen, Dennis Hettinga en Sander Krijns. Zonder echt overtuigend te zijn heeft Helios toch meerdere uitstekende mogelijkheden gehad om de gelijkmaker te scoren. Maar door goed keeperswerk en pech bleef het tot het eind 1-2.

Onlangs ben ik nog wel vergeten te melden Helios de eerste periode heeft binnengehaald.

De competitie is nog lang en er is altijd een mindere periode. Hopelijk pakken we de draad volgende week in de uitwedstrijd tegen SDC ’12 weer op!