• Vertrouwenspersonen

  Helios wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en zich thuis voelt binnen de vereniging. We gaan respectvol met elkaar om. Samen willen we grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging voorkomen en zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat. 

  Wanneer dit niet het geval is kun je dit bespreken met verschillende mensen zoals teamgenoot, trainer, leider of ouders. Natuurlijk kan er contact opgenomen worden met de (jeugd) coördinator of het bestuur. Maar je zou ook contact op kunnen nemen met de vertrouwenspersoon binnen onze vereniging. Dit is één van de redenen waarom er binnen Helios 2 vertrouwenscontactpersonen zijn aangesteld. Zij zijn een centraal aanspreekpunt om zo met elkaar te zorgen, dat de wijze waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is. Ga in gesprek, want zij kunnen helpen bij het zoeken naar een oplossing voor jouw probleem.

  De gegevens van de vertrouwenspersonen vind je verderop in dit document.

  WANNEER KUN JE TERECHT BIJ DE VERTROUWENSCONTACTPERSONEN?

  Bij de vertrouwenscontactpersonen kun je terecht met vragen, die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor alle leden, vrijwilligers en ouders.

  Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en voorkomt herhaling.

  Als je vragen hebt over of te maken hebt met:

  · pesten en gepest worden
  · machtsmisbruik en verbale agressie
  · gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort
  · grensoverschrijdend gedrag (machtsmisbruik, verbale agressie, ongewenste intimiteiten)
  · de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach
  · gedrag dat je als onprettig ervaart

  Hiervoorkun je terecht bij de vertrouwenscontactpersonen van Helios. 

  Als er sprake is van seksuele intimidatie, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met je vragen, je twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 202 55 90 (€ 0,10 per minuut). 

 • Rozemarijn Grimbergen

  Mijn naam is Rozemarijn Grimbergen-Rusticus, moeder van drie kinderen, waarvan oudste zoon bij Helios voetbalt. Ik ben docent Engels op het VMBO.  Voordat ik docent werd binnen het voortgezet onderwijs, was ik leraar basisonderwijs, kinderen in alle leeftijd heb ik dus al begeleid en onderwezen en dit doe ik nog steeds met ontzettend veel plezier en toewijding. 
  Op school ben ik ook vertrouwenspersoon en daarom leek mij het een mooi idee om mijn kunnen en kennen ook bij de vereniging neer te leggen.  Vertrouwen en een luisterend oor zijn dat wat ik te bieden heb. Hoop dat ik niet nodig zal zijn maar hoop ook dat ik bij kan dragen aan een fijne en veilige vereniging. 

  Rozemarijn Grimbergen
  rgrimbergen@svhelios.nl