• Na maanden allen maar te hebben getraind mochten we zaterdag 15 augustus eindelijk weer eens een echte wedstrijd spelen. En dan ook nog tegen een tegenstander van formaat; Excelsior MO19-1 uitkomend in de topklasse.

  Een groot deel van deze meiden trainen al regelmatig mee met de profs die uitkomen in de Nederlandse eredivisie vrouwen. Onze meiden waren in het begin behoorlijk zenuwachtig en begonnen met knikkende knietjes aan de wedstrijd.
  Na 10 minuten gooiden we de schroom een beetje van ons af en begonnen prima mee te voetballen.
  Al snel resulteerde dat in een behoorlijk aantal mogelijkheden die helaas niet werden benut.
  Gaandeweg de wedstrijd werden we steeds sterker. In de 20e minuut ontstond een scrimmage voor de 16 meter. Charlot was er als de kippen bij om de bal met een prachtig schot over de keeper binnen te schieten, de onverwachte voorsprong was een feit.

  We bleven goed voetbal spelen en een tweede goal hing in de lucht, maar zoals vaker verslapte de concentratie even en maakte onze tegenstander gelijk 1-1. Na de rust pakten we de draad prima op en zetten de tegenstander op eigen helft vast wat resulteerde in een paar prima kansen maar het ontbrak aan de perfecte afronding. Ook de verkregen vrije trappen konden niet worden verzilverd.

  Het laatste kwartier werd Excelsior steeds sterker maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet.
  Bij een eindstand van 1-1 floot de uitstekend leidende scheidsrechter de wedstrijd af.
  Als kader kan je dan niet anders dan enorm tevreden zijn over deze groep meiden die de afgelopen maanden drie tot vier keer per week hebben getraind om goed aan het nieuwe seizoen te beginnen.
  Met een goed en met name trots gevoel zijn we weer teruggereden richting Deventer.
  We hebben beloofd contact te houden en we gaan kijken of er in de winterstop een vervolg mogelijk is.