• Zwaarbevochten overwinning Helios

  Helios speelde de wedstrijd zonder de geblesseerden Jarno van den Bos, Jarmo van ’t Hof en Mike Gerritsen. Zij werden vervangen door Mark Rothe en  Chess Velderman en in de spits stond Bastiaan Lieftink.

  Wilhelminaschool, geen hoogvlieger, had vorige week veel zelfvertrouwen getankt door De Esch met 6-1 te verslaan. Ofwel Helios was gewaarschuwd.

  Eerst was het Helios wat gevaarlijk werd. Sander Krijns stuurde Serkan Kinaci op rechts weg, zijn voorzet werd door Bastiaan Lieftink ingeschoten maar door een verdediger geblokt. Echter reeds in de 9e minuut counterde Wilhelminaschool snel op de linkervleugel, de bal werd teruggelegd op de 16 en het schot van Rik Brinker was onhoudbaar voor keeper Kreukniet.1-0.

  Na een lange sprint viel de ongelukkige Mark Rothe reeds in de 10e minuut met een hamstringblessure uit en werd vervangen door Nick Beekman. Helios pakte de draad snel op en in de 23ste minuut was het Chess Velderman die Dennis Hettinga op links strak aanspeelde. Hettinga passeerde de rechtervleugelspeler en zijn voorzet werd door Bastiaan Lieftink ingetikt 1-1.

  In de 35ste minuut was het Nick Beekman die het op de heupen kreeg, liet twee keer zijn tegenstander staan en zijn voorzet werd door Sander Krijns over de achterlijn getikt 1-2.

  Na en onnodige overtreding kreeg Wilhelminaschool een vrije trap die door de vrijstaande Jeffrey Ruinemans werd ingekopt en de 2-2 maakte. Dit was tevens de ruststand.

  Na rust kwam er een feller Helios uit de kleedkamer. Zette de tegenstander flink onder druk en werd de bal sneller rondgespeeld. In de 79 ste minuut leidde de druk van Helios tot de 2-3. Na een mooie pase van Jeray Galanggadjir was Sander Krijns er als de kippen bij toen de laatste man van Wilhelminaschool op de twijfelende keeper wachtte, Sander twijfelde niet en schoot de bal langs de stomverbaasde keeper.

  Helios ging door en Hettinga werd na een mooie passeerbeweging hard van achteren onderuitgehaald. Iedereen verwachtte een rode kaart maar het bleef bij geel. Even later schoot Bastiaan Lieftink de bal loeihard tegen kruising.

  Wilhelminaschoool liet zich ook niet onbetuigd, maar kwam niet tot scoren. In de 75 ste minuut werd Bastiaan binnen de 16 hard onderuitgehaald, penalty. Bastiaan legde zelf aan, maar de bal werd door de keeper gestopt.

  Toch kwam de 2-4 op het scorebord. Hettinga passeerde op een fraaie manier enkele verdedigers en scoorde de 2-4. Even werd het toch nog spannend want vijf minuten voor tijd verslapte de verdediging van Helios en scoorde Wilhelminaschool zowaar de 3-4.

  Al met al een zwaarbevochten overwinning, maar Helios laat wel zien dat ondanks de felle tegenstand, “wie wil er nou niet winnen van de bovenste” men als team tot het uiterste kan gaan om de overwinning over de streep te trekken. Over twee weken speelt Helios de belangrijke uitwedstrijd tegen Ener Vooruit.